Pannendak isoleren

Veel warmte gaat verloren via het dak. Uw pannendak isoleren is een goede investering. Warme lucht heeft de neiging om te stijgen. Deze lucht zal zich dus boven in uw woning ophopen. Althans dat is de bedoeling. Als dit niet het geval is, is het zeker verstandig om dakisolatie aan te laten brengen. Als uw dak al verouderd is kan dit meteen gecombineerd worden met een dakrenovatie. Maar ook als uw dak nog in goede staat verkeert kan dé dakdekker Rotterdam uw helpen bij het isoleren van uw pannendak.

Pannendak isoleren aan binnenkant of buitenkant?

Beide opties hebben hun voors en tegens. Een schuin dak isoleren aan de buitenkant is meestal ingrijpender. Dakpannen worden van het dak gehaald evenals de pannenlatten. Hierna kan er isolatie aangebracht worden. Aan de buitenzijde wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof isolatieplaten zoals PIR, PUR of EPS. De dikte die door de dakisolatie wordt aangebracht moet overbrugt worden. Dat wil zeggen dat het daklood in de nok opgerekt moet worden. Dit is ook het geval bij een eventuele aanwezige dakdoorvoer en schoorsteen. Als het dak hoger komt te liggen moeten ook de dakgoten aangepast worden. Zonder aanpassingen zal het afvoer water over de dakgoot weglopen en op de grond vallen. Voordeel is dat u binnen geen hak en breekwerk hoeft uit te voeren. Dit geeft dus ook minimaal overlast.

Als u kiest om aan de binnenzijde van uw pannendak te isoleren heeft u meer opties, vooral qua materiaal. Bijna allemaal hebben ze gemeen dat het geplaatst wordt tussen kepers. Veel gebruikte materialen zijn glaswol en steenwol. Qua prijs-kwaliteitsverhouding zijn dit uitstekende materialen om mee te werken. Daarnaast zijn ze ook nog eens brandwerend. Gespecialiseerde bedrijven kunnen ook glaswol spuiten. Dit is erg handig voor moeilijk te bereiken plekken.

Als u ecologisch bouwen belangrijk vindt is het ook aan te raden om aan de binnenzijde te gaan isoleren. Dan heeft u keus uit schapenwol, houtwol, kurk en hennep. Ondanks de toename van deze materialen hebben we het hier nog steeds over een zeer klein percentage.

Advies over dakisolatie

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen met betrekking tot pannendak isolatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch op 010 - 798 00 48 of door ons contactformulier in te vullen.

December 4, 2019
« Terug naar pagina overzicht