Schade pannendak

De herfst heeft echt zijn intrede gedaan. De wind trekt aan en de buien nemen toe. Schade pannendak is iets wat wij in deze periode steeds vaker tegenkomen. Een verschoven dakpan of zelfs weggeslagen dakpan kan zorgen voor een daklekkage. Dat is natuurlijk iets dat u liever wilt voorkomen.
in Rotterdam en omstreken kunt u altijd onze hulp inschakelen voor schade aan uw pannendak. Hiervoor kunt u met 010 - 798 00 48 bellen. U krijgt dan Best Totaalonderhoud BV; dé dakdekker Rotterdam aan de lijn.

Schade pannendak oorzaken

Door weersinvloeden is uw pannendak aan schade onderhevig. Temperatuursverschillen zorgen ervoor dat de dakpannen een klein beetje kunnen krimpen en uitzetten. De vorm verandert hierdoor waardoor deze minder goed kunnen passen. Maar ook vorst kan ervoor zorgen dat dakpannen barsten. Cementpannen zijn hier wat gevoeliger voor. In de kleine holtes van deze dakpannen gaat vocht zitten en wanneer het gaat vriezen zet dit uit waardoor dakpannen kapot kunnen gaan. En natuurlijk is storm een grote boosdoener van schade. Dakpannen liggen altijd in verband. Dat wil zeggen dat ze elkaar op de plaats houden. Wanneer hier een dakpan of meerdere dakpannen ontbreken kan er wind onder komen. De kans dat er meer dakpannen van het dak waaien neemt dan aanzienlijk toe.

Schade pannendak zelf herstellen

Een dakpan terugleggen is niet moeilijk. Het is vaak de hoogte die het echter gevaarlijk gemaakt. Maar in veel gevallen is het ook lastig te bereiken. Bent u een beetje handig en niet bang om op hoogte te werken dan kunt u het ook zelf doen. Wij willen niemand het op praten maar een dakpan die met een ladder goed te bereiken is kan relatief eenvoudig teruggelegd worden. Zorg er wel altijd voor dat de ladder stevig staat. Zoals eerder al is genoemd, is het belangrijk om de dakpan ook weer in verband terug te leggen. De pan in de rij erboven en links ervan dient u iets op te tillen. Vervolgens kan de dakpan teruggelegd worden.

Schade dak voorkomen

De kans op schade aan een pannendak kunt voorkomen door preventief onderhoud te laten plegen. Onze dakdekkers kunnen u hierbij helpen. Wat wij vaak merken is dat wij pas worden ingeschakeld op het moment dat er al een daklekkage is. Door met regelmaat een (preventieve) dakinspectie uit te laten voeren kunt u een hoop ellende voorkomen. Onze dakspecialisten controleren uw dak op verschillende punten. Zo kijken wij naar de kwaliteit van de dakpannen. Controleren wij de staat van het onderdak, waaronder ook de pannenlatten vallen. Daklood lopen wij bij langs en de dakgoten worden gecontroleerd. Op deze manier voorkomt u onnodige kosten voor een dakreparatie. Ook is het verstandig om nabij uw woning grote bomen te snoeien. Zo voorkomt u dat dit op uw dak kan vallen.

Stappenplan bij stormschade

Bij windkracht 9 wordt officieel gesproken over storm. Uw verzekeraar legt de grens gelukkig lager. Windkracht 7 is voor uw verzekeringsmaatschappij de grens. Windsnelheden kunnen dan al opgelopen zijn tot boven de 60 km/h. Dit kan al flinke schade aan uw dak geven. Als u te maken heeft met stormschade zijn er een aantal stappen uit te voeren.

  • Allereerst moet u de schade opnemen
  • Verzamel bewijsmateriaal
  • Informeer uw verzekeraar
  • Vindt een dakdekker

Als u graag een professioneel oog wilt laten vallen op uw dak, bel dan even met Best Totaalonderhoud BV. In Rotterdam en omgeving kunt u ons inschakelen. Wij zijn te bereiken op bono_servicenumber] voor een afspraak. Ook via ons contactformulier een afspraak plannen.

November 5, 2019
« Terug naar pagina overzicht