Dak onderhoud

In een dak lekkage heeft natuurlijk niemand trek in. Daarom is het belangrijk om het dak onderhoud periodiek uit te voeren. Wanneer er zich namelijk een lekkage voordoet kan het zijn dat het water bij je zolder of bijvoorbeeld slaapkamer naar binnen drupt. Dit kan ervoor zorgen dat je behang het laat afweten of wanneer de lekkage niet snel aangepakt wordt, zal er schimmelvorming kunnen ontstaan. Dit is het laatste wat iemand wil in zijn huis. Het is dan ook aan te raden om je dak periodiek te onderhouden. Hiervoor kunt u terecht bij de dakdekker van Best Totaalonderhoud BV. Wij kunnen preventief een dakinspectie voor u uitvoeren. De meest voorkomende dak lekkages zijn:

  • Schade door betreden van het dak
  • Slechte afwerken van het dak doorvoer
  • Stormschade

Onderhoud van huis met plat dak

Huizen met een plat dak (bitumen) zijn erg gevoelig voor lekkages. Het is daarom belangrijk om het dak periodiek goed te onderhouden. Een oplossing hiervoor is het schoonmaken van het dak. Mos en algen kunnen het dak aantasten en lekkages kunnen veroorzaken. Na het schoonmaken is het aan te raden een vloeibaar rubberen laag aan te brengen voor bescherming. Mocht u toch last hebben van lekkage dan wordt het aangeraden om hier uitsluitend vakmannen voor in te schakelen.
Wanneer u het besluit zelf te doen neemt u het risico, zonder weten het dak mogelijk nog verder te beschadigen. Voordat u het dak betreedt moet u goed om denken dat u voorzichtig loopt over uw dak. Niet alleen voor uw eigen veiligheid maar ook zodat u het dak niet beschadigd. In de zomer wordt de dakbedekking namelijk zachter en in de winter is het dak bij koud weer juist zo verhardt dat het afbrokkelt wanneer je er overheen loopt. Dit kan resulteren in lekkages.

Onderhoud van huis met hellend pannendak

Indien u een hellend pannendak heeft is het aan te raden om periodiek te controleren of de dakpannen nog heel zijn en of ze nog goed op hun plek zitten om zo lekkages te voorkomen. Ook hier is het belangrijk om te voorkomen dat er zich mos en algen vormt op uw daken wat weer kan leiden tot lekkages. Een andere valkuil kan zijn het onderhouden van de dakgoot. Vooral als er zich veel bomen rondom het huis bevinden. In de herfst kan deze namelijk voor veel problemen zorgen wanneer er veel bladeren vallen in de dakgoot en ervoor zorgt dat deze verstopt raakt. Het is dan ook aan te raden om uw dakgoot twee keer per jaar te reinigen Een andere tip is om niet je dak te reinigen met een hogedrukspuit. Dit kan het dak namelijk beschadigen.

Hulp bij onderhoud of lekkage dak

Mocht u toch nog schade hebben aan uw dak of dakgoot wat u zelf niet kunt oplossen of wilt u iets laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf dan helpt Best Totaalonderhoud BV u hier graag bij. Neem contact met ons op via 010 - 600 11 16 of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om alles met u te bespreken.

January 21, 2020
« Terug naar pagina overzicht