Dakbedekking plaatsen in Rotterdam

Naast het plaatsen van dakpannen is Best Totaalonderhoud een specialist in kunststof dakbedekkingen. Als dakdekker in Rotterdam en in de omgeving van Rotterdam gebruiken wij bij het bedekken van een dak vaak EPDM of bitumen. Elk van deze kunststof dakbedekkingen zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld platte daken te voorzien van een ondoordringbare dakbekleding. Toch kenmerken beide soorten zich door bepaalde eigenschappen. Om u in Rotterdam op weg te helpen bij de keuze voor uw dakbedekking, vindt u hieronder meer informatie over beide soorten.

Verschillende soorten dakbedekking

Bitumen 
Bitumineuze dakbedekking is de meest gangbare dakbedekking op platte daken. Deze dakbedekking moet zeer nauwkeurig en zorgvuldig geplaatst worden met behulp van een brander. Wanneer wij in Rotterdam bitumen leggen, heeft het een levensduur van ongeveer 15 jaar. Echter, nadeel van bitumineuze dakbekleding is dat het op lange termijn bij blootstelling aan de zon scheuren en barsten kan vertonen. Daarom is de kwaliteit verbeterd en is er nu ook gemodificeerd bitumen op de markt.

EPDM 
EPDM heeft een aantal voordelen ten opzichte van bitumen. EPDM is bijvoorbeeld beter bestand tegen UV en ozonstraling. Daardoor gaat uw dakbedekking bij blootstelling aan de zon niet barsten en scheuren. Daarnaast wordt deze bekleding koud verlijmd zonder brander. Hiermee is het makkelijker aan te brengen dan bitumen en ook geschikt voor de handige doe-het-zelver in Rotterdam.

Dakbedekking vervangen

Wanneer dakreparatie of renovatie geen optie meer is kunnen wij uw complete dakbedekking vervangen. In overleg kiezen we het meest geschikte materiaal voor uw type dak. Best Totaalonderhoud kan op korte termijn bij u in Rotterdam de dakbedekking aanbrengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 010 - 798 00 48 of vraag online een offerte aan. Wij voorzien u graag van uitgebreide informatie voordat wij uw dak bedekken.