Dakkapel isoleren Rotterdam

Dakisolatie is niet compleet zonder ook de dakkapel te isoleren. Ook op dit relatief kleine gedeelte van uw valt veel winst te halen. Zeker bij de ietwat verouderde houten dakkapellen is nog altijd sprake van gebrekkige isolatie, waardoor warmte de woning kan verlaten en koude luchtstromen voorkomen in de ruimte onder de dakkapel. Kies daarom voor isolatie van de dakkapel in Rotterdam. De dakdekkers van Best Totaalonderhoud BV helpen u daar graag bij.

Dakkapel isoleren Rotterdam: een rendabele investering

De dakkapel zorgt voor meer ruimte onder een schuin dak. Zoals u weet stijgt warmte op en verlaat de woning via het dak. Om dit te voorkomen kunt u de dakkapel isoleren. Dit zorgt ervoor dat het energieverbruik aanzienlijk daalt. Ook vergroot u het eigen wooncomfort;  na isolatie van de dakkapel behoren koude luchtstromen en geluidsoverlast van buiten tot het verleden. Een investering die zeker de moeite waard is!

Het isoleren van de dakkapel kan op een tweetal manieren. U kunt een nieuwe dakkapel laten plaatsen óf de bestaande dakkapel voorzien van isolerend materiaal. Technisch gezien is het plaatsen van een nieuwe dakkapel wellicht interessanter, maar hierover vertellen we u graag meer. De isolatiewaarde zal altijd optimaal zijn, zodat u daadwerkelijk profijt haalt uit uw investering.

Dakkapel isoleren Rotterdam kunststof

Een dakkapel van het materiaal kunststof heeft van zichzelf al een goede isolatiewaarde. Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden én heeft een geluidswerende functie. Omwille van de kwaliteit gaat het bij dit type dakkapellen vaak om een houten constructie dakkapel, afgewerkt met een kunststof toepassing. Er zijn eveneens opties om de gehele dakkapel uit kunststof te vervaardigen. Dit zijn polyester varianten. Het grote voordeel van deze laatste vorm van dakkapelisolatie is het gegeven dat deze dakkapel uit één stuk is gemaakt, waardoor het warmteverlies minimaal is.

Dakkapel isoleren Rotterdam hout

De oudere dakkapellen die we nog vaak zien zijn gemaakt van hout. Dit is een stevig type materiaal, maar de isolerende waarde ligt van zichzelf iets lager. Dat wil echter niet zeggen dat isolatie niet mogelijk is; sterker nog, er zijn zeer interessante mogelijkheden om een houten dakkapel te isoleren. Dit kan zowel via de binnen- als buitenzijde. Kiest u voor de binnenzijde? Dan wordt het isolatiemateriaal (vaak glas- of steenwol) langs de houten balken en het frame van de dakkapel geplaatst. Een dampdichte folie aan de binnenzijde en dampdoorlatende folie aan de buitenzijde zorgt ervoor dat er tijdens de zomer of winter geen ‘werking’ plaatsvindt binnen de dakkapel. Een andere fraaie mogelijkheid van isoleren via de binnenzijde is door een Isover isolatieplaat te plaatsen tegen het dak(beschot) en de zijkanten van de dakkapel.

Isoleren langs de buitenzijde van de dakkapel gebeurt door het plaatsen van PIR- of PUR-platen aan de buitenzijde van het houten frame van de dakkapel. Deze optie heeft de voorkeur; het isolerende materiaal wordt geplaatst op het dakbeschot geplaatst, waardoor deze dezelfde temperatuur als binnenshuis aanneemt. Van belang is de toevoeging van dampdoorlatende en waterwerende folie; water van buiten wordt tegenhouden, terwijl vocht van binnenuit wel middels verdamping uw woning kan verlaten.

Voor dakkapel isoleren in Rotterdam bent u bij dakdekkersbedrijf Best Totaalonderhoud BV op de juiste plek. Wij zorgen voor een hoogwaardig resultaat en het optimale rendement.

Isolatie dakkapel Rotterdam contact

Wilt u uw dakkapel isoleren? In Rotterdam staan we graag voor u klaar. Neem daarom contact op met Best Totaalonderhoud BV om direct de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bellen op 078 - 204 40 01 of het contactformulier invullen.